BPG maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding te accepteren of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. 
Meer informatie

plaatmateriaal bpg eerste wassenaarse

Ondanks onze voorliefde voor massief hout, zijn wij de voordelen van plaatmateriaal steeds meer gaan waarderen. Dankzij de uitvindingen van plaatmateriaal wordt er meer materiaal van de boom gebruikt. De minder mooie delen van de boomstam worden bijvoorbeeld gebruikt voor de binnenlagen van mdf platen of spaanplaat. Dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Ook blijkt plaatmateriaal verbazingwekkend sterk te zijn, zolang het op de juiste manier verlijmd is. Deze platen zijn in sommige richtingen zelfs sterker dan massief hout met dezelfde afmetingen en hetzelfde gewicht. Wij hebben meer dan 15 verschillende soorten plaatmateriaal op voorraad, zodat u altijd de platen vindt waarnaar u op zoek was.

Soorten plaatmateriaal

Multiplex, spaanplaat, meubeldelen, MDF platen... u vindt het allemaal bij BPG Eerste Wassenaarse. In ons assortiment hebben wij plaatmateriaal in verschillende diktes en maten, waarover wij u graag adviseren. Gaat u plaatmateriaal gebruiken op een plek waar het belast wordt? Kies dan voor multiplex. Dit is namelijk veel sterker en lichter dan MDF. Gebruikt u MDF platen decoratief, dan hebben wij een paar soorten plaatmateriaal met een heel mooie houtuitstraling voor u.

Tips voor werken met plaatmateriaal

Houd het plaatmateriaal mooi. Sla het op in een droge ruimte, liefst binnen en anders onder een zeil. Zo voorkomt u schade, verkleuring en kromtrekken. Verplaatst u de mdf platen of andere platen naar een andere ruimte, laat ze dan acclimatiseren en controleer of er geen achtergebleven vocht in zit. Let ook op bij het bewerken: het schuren en afschuinen van de zaagkanten moet heel nauwkeurig gebeuren, anders hecht de verf niet goed. Gaat u schroeven? Eerst even voorboren. Als u multiplex goed ondersteunt onder het boorgat, kan de onderzijde van de plaat niet versplinteren. Tot slot: werk schroefgaten af met een niet-krimpend overschilderbaar vulmiddel. Zo verkrijgt u het beste resultaat.

 

 
Bel mij